Читај ми!

SNS odgovara demokratama

Srpska napredna stranka upitala je lidera Demokratske stranke i predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića šta se desilo sa 156 miliona dinara koje je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelio za rekonstrukciju dvorca Heterlend, a koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju.

Naprednjaci u saopštenju "mole" Pajtića, koji "naručuje saopštenja sa neke od luksuznih turističkih destinacija", da odgovori i ko je lažno prikazivao obim i količinu izvedenih radova, i na čijem računu su završile narodne pare, a od takozvane rekonstrukcije ostala samo tabla, prenosi Tanjug.

SNS u saopštenju navodi i da je skanadlozno i zabrinjavajuće što DS saopštava da se ni ne seća koliku štetu su direktno naneli deci sa posebnim potrebama prilikom "onoga što je trebalo da bude rekonstrukcija dvorca Heterlend u Novom Bečeju".

"Vrhunac bezobrazluka DS-a i smejanje u lice svim građanima Vojvodine je i to što demokrate najveću pljačku narodnih para nazivaju 'papagajskim ponavljanjem nekakve pljačke Razvojne banke Vojvodine', a odlično znaju da su građani oštećeni za više od 200 miliona evra u lancu koji je patentirao DS", navodi se u saopštenju.

SNS poziva Pajtića da objasni građanima Vojvodine ko mu je pomogao da se napravi, kako tvrde, lanac pljačkanja narodnih para.

"Kako su angažovali firme bliske DS za izvođenje radova preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji ih je dalje, jer nisu imali svojih sredstava, upućivao na zaduživanje u Razvojnoj banci Vojvodine, od koje su dobijali kredit i to bez ikakvog pokrića", upitali su naprednjaci.

Oni su upitali Pajtića i da objasni kako se desilo da iste te firme bliske DS-u nikada ne vrate narodne pare.

Naprednjaci su upitali DS i da li su uspeli da pronađu lokaciju gde se nalazi njihov stranački šef i šef vojvođanskog režima i dobiju odgovor na pitanje da li planira da bude na svom radnom mestu barem jedan dan ove kalendarske godine.

SNS je u saopštenju poručio da građani od DS nisu ništa drugo ni očekivali osim grčevitog pokušaja rušenja ugleda Srbije i tužakanja međunarodnim institucijama.

Ranije danas, Pokrajinski odbor Demokratske stranke u saopštenju je optužio SNS da od osnivanja širi govor mržnje i da je to kulminiralno 1. avgusta kada je u saopštenju SNS navedeno da "Bojan Pajtić bez imalo stida otima novac čak i od dece sa posebnim potrebama".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво