Читај ми!

Američke kompanije zainteresovane za "Telekom"

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi preneo je premijeru Aleksandru Vučiću da je nekoliko američkih kompanija zainteresovano za privatizaciju "Telekoma Srbija".

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su u Beogradu o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, a pred posetu srpskog premijera Vašingtonu u septembru, na poziv potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju dveju zemalja i da je prethodna poseta premijera Vučića SAD donela i veću zainteresovanost američkih kompanija za investicije na srpskom tržištu.

Nekoliko američkih kompanija je, istakao je Kirbi, zainteresovano za privatizaciju srpskog "Telekoma".

Predsednik Vlade Republike Srbije i ambasador SAD razgovarali su i o očuvanju regionalne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da će u narednih 14 dana Radna grupa Vlade Srbije analizirati sve prispele ponude za privatizaciju "Telekoma" i predložiti kvalifikovane ponuđače.

Naime, proces će se odvijati tako što će Radna grupa Vlade Srbije Komisiji, koju čine ministri, nakon 17. avgusta, predložiti kvalifikovane ponude koje će, ako se prihvate, omogućiti ulazak tih ponuđača u "Telekom" kako bi se skeniralo poslovanje te kompanije. Nakon toga, kako je objasnio, potencijalni kupci koji i dalje budu zainteresovani za preuzimanje "Telekoma" dostavljaju konkretnu ponudu.

Ljajić je istakao da je započet proces privatizacije "Telekoma", da su svi formalni preduslovi ispunjeni i da ima više neobavezujućih ponuđača, investicionih fondova i telekomunikacionih kompanija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара