Читај ми!

Pokret socijalista: Rehabilitacija Nedića bila bi uvreda

Rehabilitacija Milana Nedića, čoveka koji je bio u direktnoj službi fašističke Nemačke, predstavljala bi uvredu, ne samo žrtvama tog zločinačkog režima, već celokupnom srpskom narodu, saopštio je Pokret socijalista. Gradski odbor Pokreta socijalista Novi Sad pozvao je DS da prestane sa lažnom brigom o građanima Novog Sada.

Milan Nedić ni u kom slučaju nije bio "narodna majka" i predsednik neke "vlade narodnog spasa", već sluga okupatora i kao takav će ostati upisan u istoriji srpskog naroda, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

"Da li je bilo kome u Francuskoj palo na pamet da rehabilituje Petena, u Mađarskoj Hortija, u Rumuniji Antoneskua ili u Norveškoj Kvislinga? Ne, u tim državama o izdajnicima i slugama okupatora nema razgovora, njihova nedela su dobro poznata i o njima nema rasprave", naveo je Pokret socijalista.

Jedino u Srbiji, navodi ta stranka, pojedinci pokušavaju da dokažu da Milan Nedić nije imao veze sa 30.000 Srba, Jevreja i Roma, ubijenih na Banjici i u Jajincima.

"Pa da je za te četiri godine samo jednom bar pokušao da zaustavi ta zverstva, ali nije. Samo zbog toga, Milan Nedić je zaslužio da večno ostane zabeležen kao izdajnik i fašistički poslušnik", ističe se u saopštenju Pokret socijalista. 

"DS treba da prestane sa lažnom brigom" 

Iz Pokreta socijalista poručuju demokratama da su građani Novog Sada na poslednjim izborima rekli sve što su imali o Demokratskoj stranci, o njenom upravljanju gradom i da se zato DS i nalazi u opoziciji.

U saopštenju Pokreta socijalista navodi se da su demokrate imale priliku da brinu o Novosađanima dok su vršili vlast, ali da su tu priliku propustili jer su im bili bitniji lični interesi.

"Zašto niste brinuli o interesima građana dok su vaši kadrovi uništavali javna preduzeća, dok su pustošili budžet grada, dok su sa tajkunima sklapali poslove na štetu grada", ističe se u saopštenju.

Iz Pokreta socijalsta poručuju da je aktuelna gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem zaustavila propast u koju je prethodna vlast predvođena DS-om gurala javna preduzeća i ceo grad, i da bi i da ništa drugo tokom svog mandata nije uradila to bilo dovoljno.

"Mi znamo šta smo u prethodne tri godine uradili za svoj grad. Zato ćemo kroz par meseci izaći ponosno pred građane na izbore, kojih se za razliku od vas ne bojimo", ističe se na kraju saopštenja Gradskog odbora Pokreta socijalista u Novom Sadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво