Читај ми!

DS: Izmene zakona o javnim nabavkama - prostor za korupciju

Vlada u senci DS smatra da će izmene Zakona o javnim nabavkama koje je Skupština usvojila u petak otvoriti veći prostor za korupciju.

Izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama pokazuju da je taj zakon iz 2012. loš i da nije doneo nikakve efekte za budžet Srbije, izjavio je ministar finansija vlade u senci DS Srboljub Antić i ocenio da se izmenama tog zakona otvara veći prostor za korupciju, prenosi Tanjug.

On je istakao da je SNS obećavao oko 600 miliona evra uštede po ovom osnovu, a to se nije desilo.

"Uvodi se nešto što pokazuje kakva se praksa sprovodi u Srbiji. Dakle, po ovim izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama imamo da se ukidaju javne nabavke za neke stvari kao što su nabavka kredita, ugovore o delu i pravne usluge, a to su sve usluge koje su u nivou do 100.000 evra. To je suma koja je ogromna i otvara prostor za korupciju", ocenio je Antić, navodi se u saopštenju DS-a.

Naveo je da se povećava iznos za koji ne postoje javne nabavke, i to na oko 4.200 evra po godini.

"To je tek nešto malo manje od dohotka po stanovniku u Srbiji, prema tome otvara se strahovito velik prostor za korupciju izmenama i dopunama ovog zakona o javnim nabavkama", smatra Antić.

On tvrdi i da nije poštovana procedura u Skupštini kada je reč o izmenama ovog zakona, navodeći da bi trebalo da se donese nov zakon ukoliko se menja više od polovine članova starog zakona, a u ovom slučaju stari zakon ima 181 član, a ovaj novi 92.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво