Prioriteti u daljem radu Skupštine

U Skupštini Srbije usvojen je set finansijskih zakona, kojima se predviđa smanjenje javnog duga, prodaja državnih nekretnina i reforma javne uprave. Sa usvajanjem tih propisa, poslanici su stavili tačku na 16. vanrednu sednicu. Idu li poslanici na pauzu i šta će biti prioriteti u daljem radu?

Posle 16 vanrednih, devet redovnih i 4četiri posebne sednice, u Skupštini, o letnjem odmoru i dalje bojažljivo.

Zoran Babić iz SNS-a kaže da su zaslužili jednu kratku pauzu, ne dužu od dve nedelje.

Aleksandar Senić iz SDS-a mi smo zadovoljni, jer nismo tako brojni, a usvojeno je naših 112 amandmana, a zemerka nam je što su mnogi zakoni donošeni po hitnom postupku.

"Mi smo zaista glasali za neke zakone koji ubrzavaju put Srbije ka EU, od jeseni ćemo predlagati zakone, kojima se rešavaju osnovni životni problemi", rekao je Balša Božović iz DS-a.

U 2015. usvojeno je 112 zakona i 10 odluka. Trenutno, u skupštinskoj proceduri nema predloga zakona. Koji se predlozi očekuju iz Vlade i da li će poslanici biti inicijatori nekih zakona?

"Nastavak ekonomskih reformi, nastavak političkih reformi, važni zakoni o policiji i o poreklu imovine, kao i svi oni zakoni, koji će nas približiti evropskoj porodici naroda", rekao je Babić

Slavica Đukić Dejanović iz SPS-a rekla je da se svi zakoni iz domena ljudskih prava, zdravstva, obrazovanja ne smeju zanemariti, nijedno ljudsko pravo, posebno onih manjinskih grupa.

Tokom ove nedelje razmotreno je 14 zakona i blizu 600 amandmana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво