Читај ми!

Kosovska skupština u ponedeljak glasa o Specijalnom sudu

Kosovska skupština trebalo bi u ponedeljak, 3. avgusta, da glasa o ustavnim amandmanima koji su neophodni za formiranje Specijalnog suda za zločine bivše OVK, piše portal "Kosovapres".

Predsedništvo kosovske skupštine je na vanrednoj sednici donelo odluku da se u ponedeljak u 10 časova održi plenarno zasedanje na kojem će se glasati o ustavnim amandmanima, prenosi Tanjug.

Uprkos velikom protivljenju opozicije, Predsedništvo je donelo odluku da na dnevni red stavi glasanje o ustavnim amandmanima kojima se otvara put za formiranje Specijalnog suda.

Na sednici Predsedništva kosovske skupštine šef parlamentarne grupe Pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca je rekao da je "ponovno stavljanje na glasanje tih amandmana antidemokratski potez bez presedana".

"I prvi put kada su amandmani došli u Skupštinu bili su skandalozni i umesto da vlada to prihvati, ona sada ide korak dalje i pravi još antidemokratskiji potez i bez promenjenog zareza ponovo ih vraća u skupštinsku proceduru, što je bez presedana. Ukoliko to uradimo, legitimisaćemo anarhiju na Kosovu", rekao je Konjufca.

Sličan stav imaju i predsednici ostalih parlamentarnih opozicionih grupa.

U međuvremenu, većina poslanika Demokratske partije Kosova, čiji su glasovi protiv bili odlučujući da amandmani ne budu usvojeni na sednici od 29. juna, izjasnili su se da će sada glasati za usvajanje amandmana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво