Poslanička pitanja

Skupština Srbije nastavila je sednicu, a među pitanjima koja su poslanici na početku postavljali bilo je i pitanje upućeno Tužilaštvu za ratne zločine o merama koje preduzima u procesuiranju zločina nad Srbima.

U delu sednice parlamenta za postavljanje pitanja, Miodrag Linta iz poslaničke grupe SNS je, povodom 20 godina od stradanja i progona Srba u akciji "Oluja", pitao je tužioca za ratne zločince Vladimira Vukčevića koje konkretne mere i aktivnosti tužilaštvo preduzima da konačno počne procesuiranje zločina nad Srbima, prenosi Tanjug.

"Velike nade polažemo u tužilaštvo, očekujemo da pokrene pitanje brojnih ratnih zločina nad Srbima u Hrvatskoj i BiH. Svi ti zločini su ostali do sada nekažnjeni", rekao je Linta koji je i vladinu Komisiju za nestale pitao koje je mere preduzela u vezi sa rešavanjem pitanja nestalih.

Linta je pozvao građane da 5. avgusta dođu u crkvu "Svetog Marka" u Beogradu na parastos stradalim Srbima koji će služiti patrijarh Irinej, kao i na i memorijalnu akademiju u Centru Sava.

Poslanica DS-a Gordana Čomić pitala je ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina u ime 6.000 penzionera iz Udruženja za zaštitu penzionera koji su 2011, 2012. i 2013. proglašeni kao tehnološki višak, a koji su u međuvremenu ispunili uslov za penziju, na osnovu čega su im penzije umanjene za 24 odsto. 

Čomićeva je ministra finansija Dušana Vujovića pitala da li će do kraja jula, kao što je ranije izjavio, biti pripremljen zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine.

Ljiljana Kosorić iz poslaničkog kluba SPO-DHSS pitala je ministra prosvete Srđana Verbića kako će biti rešen problem 130 učenika osnovne škole iz Kosjerića, od petog do osmog razreda, koji putuju iz okolnih sela, a koji stalno idu popodne u školu i dolaze kući oko 21 sat.
 
Kosorićeva je ministra Velimira Ilića pitala kada će početi isplata štete koju su poljoprivrednici u zapadnoj Srbiji pretrepli u maju od grada, posebno u ariljskoj opštini.

Poslanik "Zajedno za Srbiju" Blagoje Bradić pitao je premijera Aleksandra Vučića kada će vlada isplatiti dug od 66 miliona dinara gradu Šapcu koji je, kako tvrdi, jedini grad koji nije dobio refundaciju troškova za poplave i šta će biti sa atraktivnim lokacijama u Nišu na kojima su uglavnom kasarne koje nisu potrebne vojsci.

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski pitala je Regulatorno telo za elektronske medije šta je uradilo i šta namerava da uradi s ozbirom na kršenje zakona i velike probleme sive ekonomije i neravnopravnog položaja na koje duže ukazuje grupa domaćih emitera.

Posle pitanja, poslanici su počeli raspravu o amandmanima na predložene zakone o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво