Читај ми!

Ana i Vlade Divac pomažu poljoprivrednicima iz Obrenovca

Fondacija Ana i Vlade Divac dodeliće za 75 gazdinstva na teritoriji Opštine Obrenovac, koja su oštećena u prošlogodišnjim poplavama, pomoć za obnovu proizvodnje u proseku od po 200.000 dinara, saopšteno je iz te fondacije.

Pomoć će dobiti 75 gazdinstava u okviru Projekta podrške malim poljoprivrednim gazdinstvima oštećenim u poplavama 2014. na teritoriji opštine Obrenovac, koji Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, preneo je Tanjug.

Porodice kojima je jedini izvor prihoda poljoprivreda dobiće nove plastenike, priključne mašine, đubrivo i sadni materijal, a ukupna vrednost projekta je 120.000 evra.

Potpisivanju ugovora sa korisnicima grantova u Obrenovcu prisustvovali su zamenica šefa Misije Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Janike Bejn, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Koešal.

Za godinu dana od katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju Fondacija Ana i Vlade Divac je zahvaljujući brojnim donatorima obnovila 110 porodičnih kuća, tri vrtića, šest škola, dva centra za decu sa smetnjama u razvoju, osam sportskih objekata i dodelila 127 ekonomskih grantova u ukupnoj vrednosti od 1,6 miliona dolara.

U okviru toga, zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, Fondacija Ana i Vlade Divac je obnovila 17 kuća u Obrenovcu, dodelila grantove za obnovu poljoprivredne proizvodnje i malih biznisa za deset porodica i opremila Centar za dnevni boravak i smeštaj dece i omladine sa smetnjama u razvoju i Centar za osobe sa dečjom i cerebralnom paralizom u Obrenovcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара