Читај ми!

Vučić primio novog ambasadora Ukrajine

Premijer Aleksandar Vučić primio je novopostavljenog ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča, a u razgovoru su izrazili privrženost poštovanju teritorijalne celovitosti Srbije, odnosno Ukrajine.

Aleksandar Vučić poželeo je Oleksandru Aleksandroviču dobrodošlicu u Srbiju i izrazio nadu da će tokom njegovog diplomatskog mandata doći do jačanja saradnje i unapređenja političkih i ekonomskih odnosa dveju zemalja, podsetivši na tradicionalne veze dva naroda, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, a prenosi Tanjug.

Ukrajinski ambasador izrazio je zahvalnost za način na koji Srbija predsedava OEBS-u i na njenoj ulozi u sprovođenju sporazuma iz Minska.

Aleksandrovič je naglasio i da Ukrajina veoma ceni to što premijer Vučić vodi politiku pomirenja i saradnje u regionu.

Vučić je upoznao ambasadora sa pozitivnim rezultatima ekonomskih mera i mera fiskalne konsolidacije.

Tokom razgovora razmotrene su oblasti u kojima postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Ukrajine, a posebno je izraženo interesovanje za saradnju u poljoprivrednoj proizvodnji, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи