Читај ми!

DS: Vučić zamajava i deli građane

Demokratska stranka optužila je premijera Aleksandra Vučića da najavljuje povećanje plata i penzija zbog rejtinga svoje stranke. Pohvalila je što je, kako se navodi, uvažio njihovu primedbu da se ne smeju uzimati primanja ljudima u javnom sektoru, te, istovremeno, ukazala da zapravo i neće biti povećanja.

"Vučić je najavu da će oko 350.000 ljudi imati značajno povećanje plata na konferenciji za novinare objasnio tvrdnjom da plate i penzije koje budu povećavane neće biti vraćene na nivo na kojem su bile pre nego što je on kao premijer odlučio da zaposlenima i penzionerima oduzme deset odsto plate", navodi DS, prenosi Tanjug.

Ta stranka saopštava da je, ukoliko bude povećanja, reč o delimičnom vraćanju plata i penzija na nivo niži od ranijeg, te da nema reči o povećanju plata i penzija.

"DS se raduje da je premijer poslušao naše zahteve da ne može uzimati primanja penzionerima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji i socijalnim radnicima, ali ne podržava to što delimičnim vraćanjem plata pravi nejednakost među građanima kršeći njihova zagarantovana prava", poručuju iz te stranke.

Kako navode, iako u Skupštini Srbije vladajuća koalicija donosi zakon koji će omogućiti otpuštanje zaposlenih upravo u oblastima u kojima najavljuje vraćanje plata, istoj toj koaliciji nijednog trenutka ne pada na pamet da otpusti 50.000 stranačkih kadrova koje su zaposlili u javnim preduzećima i ostalim državnim institucijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво