Читај ми!

Porodice ubijenih na Kosovu protiv članstva Kosova u Unesku

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je da je razočarano stavovima i odlukama pojedinih država izvršnog odbora Uneska u koje su podržale zahtev Kosova za članstvo u tu organizaciju Ujedinjenih nacija.

Porodice žrtava čiji su članovi kidnapovani i ubijeni na Kosovu i Metohiji protivi se ''sramnom zahtevu koji je podneo ministar spoljnih poslova Hašim Tači'', navodi se u saopštenju i dodaje da je Tači zahtev uputio kao neko ko je ''dokazani predratni, ratni i posleratni zločinac", prenosi Tanjug.

Porodice žrtava pitaju da li se nekome ko je, kako navode, naređivao i ubijao Srbe, vršio otmice i masakre u Klečki, Glođanima, Radonjić jezeru, Lapušniku, Likovcu, Dragodanu, Košarama, Volujku, organizovao trgovinu ljudskim organima može biti dozvoljeno da bude na slobodi i da ima neke zahteve.

"Zar je moguće da onaj koji je uništio jedan narod i kulturnu baštinu Kosova i Metohije pod budnim okom NATO-a, KFOR-a, UNMIK-a traži njenu zaštitu preko međunarodnih organizacija", navodi se u saopštenju i dodaje da su neprocenjivu kosovsko-metohijska kulturnu baštinu uništili oni koji sad traže njenu zaštitu.

Porodice žrtava pitaju kako Hag i haško tužilaštvo može da štiti one koji su počinili zločine, a Unesko da uopšte uzme u razmatranje jedan ovakav zahtev koji, navode, dodatno ubija i žrtve i njihove porodice i dozvoljava zločincima da ponovo vrše zločine, jer je taj zahtev isto što i zločin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво