Читај ми!

DSS: Ukinuti rešenje o zemljištu na Zlatiboru

Demokratska stranka Srbije uputila je zahtev ministarki saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović da hitno stavi van snage rešenje kojim se 2.200 hektara državnog zemljišta na Zlatiboru daje privatnom preduzeću bez naknade.

DSS navodi da je rešenje koje je Mihajlovićeva potpisala nezakonito, te da mora da se stavi van snage, prenosi Tanjug.

Ta stranka navodi da je vrednost zemljišta oko četiri milijarde evra, te je, kako kažu, poklanjanje tog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta afera decenije.

"Zahtevamo od ministra unutrašnjih poslova i republičkog javnog tužioca da preduzmu mere na ispitivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do izdavanja rešenja ministarstva, protivno rešenju Službe za katastar nepokretnosti i protivno stavu Republičkog pravobranilašta, i da protiv odgovornih lica pokrene odgovarajući postupak", piše u saopštenju.

DSS navodi da se u senci "demagoških izjava" o borbi protiv kriminala i korupcije sprovodi velika pljačka državne imovine i da su u to uključeni najviši državni funkcioneri.

"Posle brojnih ugovora zaključenih između države Srbije i privatnih kompanija slobodnom pogodbom, bez tendera, i posle donošenja korupcionaških Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu i leks specijalisa za projekat 'Beograd na vodi', na to ukazuje i ova 'zlatiborska afera'. Poslednji je trenutak da svoj glas digne celokupna javnost, jer će na ovaj način biti oteta imovina građana i države, ne samo na Zlatiboru, već i u celoj Srbiji", piše u saopštenju DSS-a.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара