Читај ми!

SNS i PS: DS da objasni finansiranje divljeg kafića u Novom Sadu

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad pozvao je Demokratsku stranku i njenog predsednika Bojana Pajtića da objasne zašto Pajtić kao predsednik pokrajinske vlade finansira rad divljeg kafića sa baštom na obali Dunava na popularnom kupalištu “Bećarac“. I Pokret socijalista traži od pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina da kaže da li se sredstvima tog sekretarijata finansira rad pomenutog divljeg kafića.

Novosadski naprednjaci postavljaju pitanje po kom osnovu se daje novac građana Vojvodine udruženjima koja, kako stoji u saopštenju, otvaraju nelegalne ugostiteljske objekte i ne plaćaju porez neizdavanjem fiskalnih računa, prenosi Tanjug

"Koliko je demokratama stalo do građana govori i činjenica da taj lokal svojim postojanjem i radom ugrožava izvorište pitke vode, što može da ima posledice po zdravlje Novosađana", ističe se u saopštenju.

Gradski odbor SNS-a Novi Sad poručuje Demokratskoj stranci da "ovaj primer njihovog bahatog ponašanja neće biti realizovan kako su demokrate zamislile, jer srećom po građane, DS nije više na vlasti u Novom Sadu", dodaje se u saopštenju.

Naprednjaci kažu da je gradska inspekcija već preduzela sve mere kako bi se sprečilo, "nelegalno ponašanje demokrata i zaštitilo zdravlje i bezbednost građana Novog Sada".

I pokrajinski Pokret socijalista je od pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina zatražio da se izjasni da li se sredstvima tog sekretarijata finansira rad tog, kako navode, divljeg kafića.

Pokret socijalista navodi da je Udruženje građana Centar za razvoj, edukaciju i promociju "Crep", osnovano u novembru prošle godine, jedna od organizacija koje su na konkursu za sprovođenje javnih radova od tog pokrajinskog sekretarijata dobile finansijska sredstva i pored činjenice da pre toga nije sproveden nijedan značajniji projekat i da je radilo tek oko šest meseci.

Gradska uprava za inspekcijske poslove Novog Sada ustanovila je ovih dana da je to Uruženje građana, koje "nema dozvolu da obavlja ugostiteljsku delatnost, otvorilo divlji, nelegalan kafić sa baštom uz obalu Dunava na Sunčanom keju, popularni Bećarac", navodi PS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво