Читај ми!

Poslanička pitanja: Od migranata do nastavničkih dnevnica

Poslanici su na početku današnje sednice Skupštine postavljali pitanja predstavnicima vlasti.

Poslanik DS-a Balša Božović pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova na koji će način biti rešen problem migranata u Preševu, Beogradu i Kanjiži i zatražio da im se dostavi izveštaj za april, maj i jun o tom pitanju.

"Imamo nešto što bi moglo da liči na humanitarnu katastrofu", ocenio je Božović, pitajući kakav je plan za rešenje tog pitanja do kraja godine, prenosi Tanjug.

Najavio jeda će DS od danas organizovati velike akcije u Beogradu i drugim gradovima kako bi se obezbedile dovoljne količine vode i ostalih potrepština za migrante. Božović je pozvao sva privredna društva, proizvođače vode i hrane, NVO, političke i verske organizacije da im izađu u susret i pomognu ljudima koji se nalaze na teritoriji Srbije.

Poslanik SPO-a Žika Gojković postavio je pitanje Ministarstvu prosvete na osnovu kog zakona se utvrđuje dnevnica nastavnicima i učiteljima koji vode decu na ekskurzije ili rekreativnu nastavu i da li oni imaju obavezu da vode đake na putovanja i bez te dnevnice.

On je rekao da je u mnogim školama, pogotovo u Beogradu, to postala "prava pijaca" i istakao da tome treba stati na put i da se "radi o najklasičnijem vidu korupcije".

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović pitao je nadležne u Ministarstvu privrede i Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja da li će se za radnike koji su bili zaposleni u firmama u restrukturiranju ili u firmama koje više ne postoje, jer su prodavane više puta, naći rešenje za isplatu zaostale plate i povezivanje staža.

Jovanović je pitao i za registraciju poljoprivrednih mašina i traktora, kao i prikolica ne samo za traktore, putničke automobile, autobuse i kombije koji se, dodaje, ne mogu registrovati.

Enis Imamović (SDA) ponovo je zatražio od ministra finansija i ministra državne uprave i lokalne samouprave da im daju podatke kolika su ukupna zaduženja Grada Novog Pazara, i upozorio da su dugovanja tog grada "crveni alarm".

"Prema našim podacima, oni iznose i više od tri visine tri godišnja budžeta Grada Novog Pazara", rekao je Imamović i pitao ko je i po kom osnovu dozvolio tolika zaduženja.

Ocenio je da je Grad Novi Pazar "već odavno u bankrotu".

Imamović je i ministru pravde postavio pitanje o stečajnom postupku tekstilnog kombinata Raška koji se, tvrdi, sprovodi uz "neviđene nezakonitosti i organizovanu prevaru i pljačku radnika tog kombinata".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво