Читај ми!

Vučić: Neću dozvoliti radnicima Staklare da blokiraju auto-put

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će razgovarati sa radnicima "Srpske fabrike stakla", ali da im neće dozvoliti da blokiraju auto-put u situaciji kada ta fabrika u vlasništvu bugarskog tajkuna duguje državi 20 miliona evra za gas i struju.

"Da li tražite da puštamo da tajkun trpa pare u džepove na račun države. Šta hoćete od mene – državu ili banditsku tvorevinu?", upitao je Vučić novinare u Vladi Srbije koji su postavili pitanje šta će biti sa "Srpskom fabrikom stakla" u Paraćinu.

Vučić je rekao i da je Staklara predstavlja paradigmu "naših neuspeha, života u opsenama i urušavanje države u poslednjih 30 godina", prenela je Beta.

"Vlasnik je privatnik. Mi mu kao Srbija dajemo vaš novac, naš gas, našu struju. Dužan nam je više od dve milijarde kao državi", rekao je Vučić i dodao da Vlada želi da EPS i "Srbijagas" budu profitabilni i tera građane da plaćaju struju, a tajkun neće da plaća i tako pravi profit.

Premijer je rekao i da "Srpska fabrika stakla" ove godine nije platila nijedan račun za struju.

"Hoćete da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan i bogat i bahat, a mi svi budale. I ako se to ne desi (radnici fabrike) izaći će na auto-put. E nećete izaći na auto-put. Ja vam kažem da nećete", rekao je Vučić.

"Srpskoj fabrici stakla" trebalo bi da budu isključeni gas i struja zbog dugovanja, poslovodstvo je izašlo u javnost sa informacijama da će to dovesti do ekološke katastrofe zbog složenog procesa proizvodnje, ali je iz Vlade Srbije to negirano jer su na vreme upozoreni na isključenje struje.

Inače, EPS je saopštio da se poslovodstvo "Srspke fabrike stakla" obavezalo da do 31. jula isplati deo od ukupnog dugovanja za struju od 250 miliona dinara, a ako ne ispune obaveze struja će im biti isključena 30 dana posle isteka tog roka.

Oko 250 radnika "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu protestovalo je jutros pred kapijom fabrike. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво