Читај ми!

Dveri palile sveće za pomen, Šešelj pred parlamentom

Predstavnici Pokreta Dveri zapalili su u Crkvi svetog Marka u Beogradu sveće za pomen svim stradalim Srbima. Lider SRS-a Vojislav Šešelj stajao je oko sat vremena ispred Skupštine Srbije.

Lider radikala Vojislav Šešelj, koji je oko sat vremena stajao ispred Skupštine Srbije u Beogradu, otišao je, a nakon toga je smanjeno i prisustvo policijaca ispred zgrade parlamenta.

Šešelj je oko 10.00 sati došao ispred parlamenta, a nedaleko od njega, kod Pionirskog parka, bila je okupljena i manja grupa pristalica radikala i Srpskog sabora Zavetnici.

Izrazio zadovoljstvo što je otkazan skup "7000", planiran za danas ispred Skupštine Srbije, i za to zaslugu pripisao radikalima.

"Uspeli smo da sprečimo skrnjavljenje svete srpske prestonice, uspeli smo da sprečimo održavanje manifestacije najgorih srpskih izdajnika koji su se priključili zapadnim propagandistima", rekao je Šešelj novinarima.

Dodao je da genocida u Srebrenici nije bilo iako su se, kako je rekao, desili "neki zločini".

"To je tačno, desili su se neki zločini i oni se mogu procesuirati, ali etiketa genocida ne može na srpska pleća", poručio je lider radikala. 

U Crkvi svetog Marka pristalice Dveri zapalile su sveće za sve stradale Srbe u srebreničko-podrinjskom kraju od 1992. do 1995. godine, ali i Srbe stradale tokom Prvog i Drugog svetskog rata.

Oni su želeli da prošetaju do Skupštine Srbije kako bi se poklonili takozvanom "srpskom zidu plača", ali pošto im nakon razgovora sa policijom to nije dozvoljeno, razišli su se.

Nosili su transparente na kojima piše "EU rezolucije su rezultat prostitucije".

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da srpski narod nije osvajački, genocidan i zločinački već da je upravo on tri puta preživeo genocid u 20. veku.

"Sramota je takav narod etiketirati kao genocidan", rekao je Obradović, koji je naveo da je od 1992. do 1995. godine u srebreničko-podrinjskom kraju ubijeno 3.260 Srba, među kojima mnogo žena i dece, a od strane muslimanskih snaga predvođenih Naserom Orićem.

Ocenio je i da je odlazak u Potočare zvaničnika Srbije "direktno učestvovanje protiv svog naroda".

Govoreći o Republici Srpskoj, Obradović je rekao da je jedan od ciljeva i da se njoj pripiše etiketa genocidnosti, kako bi bila ukinuta.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih sto godina i Beograd ne sme da je se odrekne, kao što se, kako tvrdi, odrekao Kosova i Metohije.

Predstavnici Dveri će, kako je najavio, sutra otići u srpsku crkvu u Srebrenici i obići srpska vojnička groblja u srebreničko-podrinjskom kraju.

Obradović tvrdi da je njemu i drugim predstavnicima Dveri sinoć zabranjen izlaz iz Srbije kad su krenuli na promociju knjige u Skelane u Republici Srpskoj.

Istakao je da srpski narod nije narod koji kleči, puzi i leži ispred Skupštine Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво