Vučić razgovarao sa Hamondom

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom. Dvojica zvaničnika su u prijateljskom razgovoru razmatrali političku situaciju u regionu, posebno posle neusvajanja rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN.

Aleksandar Vučić i Filip Hamond su, pre svega, naglasili potrebu unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i u svim drugim oblastima društvenog života.

Britanski ministar inostranih poslova istakao je da veoma ceni to što će Srbiju u Srebrenici predstavljati premijer Aleksandar Vučić i da želi da politika dobrosusedstva u regionu bude osnov delovanja u narednom periodu.

Vučić je rekao da je njegova obaveza da ode u Srebrenicu, da se pokloni nevinim žrtvama, te da će Srbija nastaviti politiku u kojoj će se fokusirati na budućnost, stabilnost u regionu i ekonomske reforme.

Na kraju razgovora premijer Vučić pozvao je šefa britanske diplomatije da poseti Srbiju kad god mu obaveze budu dozvolile.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи