SDS i Zeleni Srbije potpisali sporazum o partnerstvu

Socijaldemokratska stranka i Zeleni Srbije potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu i zajedničkom delovanju, uključujući i predizborne i izborne aktivnosti.

SDS i Zeleni Srbije su sporazum potpisali na osnovu dosadašnje saradnje i zajedničkog delovanja, i bliskosti programskih načela i političkih vrednosti za koju se obe stranke zalažu, piše u zajedničkom saopštenju, prenosi Beta.

Dve stranke ističu da će se zalagati za razvoj "zelene ekonomije kao cirkularne i kreativne ekonomije", kao i za "energetski preobražaj" Srbije, na osnovu većeg korišćenja obnovljive energije i manje potrošnje energije.

Zajednički će raditi i na reformi obrazovanja da bi ono postalo dostupno, savremeno, neprekidno, za sve generacije i kroz ceo život.

Prilikom potpisivanja sporazuma predstavnici dve stranke su najavili i zalaganje za poboljšanje i unapređenje javnog upravljanja u oblasti životne sredine, "jer je u Srbiji ekološka uprava najveći ekološki rizik".

Složili su se da je neophodno osnivanje Fonda za zaštitu životne sredine, namensko trošenje "ekološkog dinara" i osnivanje Ministarstva životne sredine i prirodnih resursa.

"SDS je, kao jedina stranka koja je odbila da uđe u vlast i na republičkom i na pokrajinskom nivou, dokazala da je istinska opozicija svakoj lošoj vlasti. Drago nam je da i druge opozicione stranke prepoznaju potencijal SDS da bude stožer okupljanja istinski opozicionih stranaka u svrhu ojačavanja opcije koja može biti jedina alternativa nesposobnoj vlast", izjavio je lider SDS Boris Tadić.

Sporazum o strateškom partnerstvu je SDS ranije potipisala s Pokretom Zapadna Srbija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво