Todorić: Vlada odgovorna za Nikolićevo pismo

Funkcioner Demokratske stranke Vladimir Todorić rekao je da Vlada Srbije snosi odgovornost za, kako je rekao, "skandal i sramotu" koje je Srbiji nanelo pismo predsednika Republike Tomislava Nikolića britanskoj kraljici povodom rezolucije o Srebrenici.

Kako se navodi u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Nikolićevo pismo nanelo je ogromnu štetu interesima Srbije jer će zbog toga, kako je ocenio Todorić, svaka "ozbiljna" zemlja tu vest dočekati s nevericom, a zatim pokazati "ogromne rezerve prema Srbiji i njenoj diplomatiji", prenosi Tanjug.

"Ono što posebno zabrinjava je izjava ministra spoljnih poslova Ivice Dačića kojom on pokazuje da je bio upoznat sa pismom predsednika i da on smatra da tu nije bilo nikakvih propusta. To onda mora da znači da je i cela Vlada sa premijerom na čelu bila upoznata sa činjenicom da Srbija od Kraljice Elizabete traži uticaj na britansku spoljnu politiku", smatra Todorić.

"A ako Vlada nije bila upoznata sa pismom predsednika, onda zaista više nema pilota u spoljnopolitičkom avionu Srbije, jer tu svako radi kako hoće", ocenio je Todorić.

On je dodao da "zbog kafansko-estradnog načina" vođenja spoljne politike ne čudi stav Vlade oko Srebrenice i predloga rezolucije u Savetu bezbednosti UN.

"Političari kojima je samo rejting bitna stvar mogu možda u unutrašnjoj politici da glume da su i za levo i desno, i za istok i za zapad, ali taj neiskreni pristup uvek pada na spoljnopolitičkom planu. Tu ima mesta samo za ozbiljne političare kakvi danas nažalost ne vode spoljnu politiku Srbije", zkaljučio je Todorić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара