Читај ми!

Tači: Ne plašim se specijalnog suda

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je da će specijalni sud za zločine koje je počinila OVK biti formiran i da on ne isključuje mogućnost da su postojali pojedinci koji su zloupotrebljavali svoje pozicije, ali, tvrdi, on lično nema čega se plaši.

"Mnogi bi najradije hteli da se ovo poglavlje zauvek zatvori. Ali mi moramo da oslobodimo zemlju njene mračne senke. Specijalni sud će uslediti", rekao je Tači u intervjuu za nemački list "Špigl", prenosi Tanjug.

Na konstataciju lista da se Tačiju na teret stavljaju najteži zločini poput naručenih ubistava, trgovine drogom, iznude, pa čak i beskrupulozna trgovina organima srpskih ratnih zarobljenika, on kaže: "Nemam čega da se plašim.To sa trgovinom organa je čista fantazija. Proizvod propagande naših neprijatelja koji se bave klevetama otkad su izgubili rat. Verujem u istinu".

Na pitanje šta misli o dokazima za ratne zločine nad Srbima koje su protiv njega i drugih komandanata OVK prikupile tajne službe i tužilaštva, Tači, koji je bio jedan od komandanata te paravojne formacije, kaže da ne isključuje da su postojali pojedinci koji su zloupotrebljavali svoje pozicije.

"Ne mogu da isključim mogućnosti da su pojedinci počinili zlostavljanja. Ali OVK je vodila pravedan rat i dobila ga. Ostvarili smo nezavisnost i preživećemo i Tribunal", rekao je on.

Kosovo će, kako veruje, za pet godina moći da bude u NATO, a za deset u Evropskoj uniji.

Na opasku da Kosovo "važi za korumpiranu mafijašku državu i da ne deluje spremno za kandidaturu za članstvo u EU i pitanje zašto bi Brisel trebalo da ponudi Kosovu članstvo, Tači, koji je i zamenik premijera, odgovara da upravo izolacija jača kriminal i ekonomski pad.

"Kosovo izvan Evrope je za EU mnogo opasnije od Kosova kao članice", rekao je Tači, čiji su poslanici glasali protiv utavnih amandmana kojima se otvara put za usvajanje zakona o formiranju specijalnog suda za zločine OVK.

Takozvana Islamska država, kako je upozorio, već sada pokušava da zadobije simpatije među frustriranim građanima, pretežno muslimanima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво