Читај ми!

Vlada Srbije će podržati osnivanje REKOM-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Vlada Srbije podržati formiranje regionalne komisije koja bi ustanovila broj žrtava ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Premijer se sastao sa predstavnicima Koalicije za REKOM, zagovaračima inicijative za osnivanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije.

Aleksandar Vučić je istakao da je utvrđivanje broja žrtava neophodno kako bi došlo do nacionalnog pomirenja u regionu Zapadnog Balkana, prenela je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Osnivanje REKOM-a u interesu je svih postjugoslovenskih društava, žrtava, politika, i ponajviše u interesu budućih generacija. REKOM ima potencijal da direktno doprinese izgradnji kulture poštovanja svih ljudi koji su izgubili život ili nestali u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije", istakla je Nataša Kandić, koordinatorka Koalicije za REKOM, preneo je Tanjug.

Naglasila je da će ova inicijativa, uz podršku vlada zemalja bivše Jugosavije, umesto brojeva ustanoviti imena žrtava, umesto licitiranja brojevima logora i zatvora, prikupiti podatke o konkretnim zatočeničkim objektima, činjenicama unaprediti obrazovanje, i stvoriti garancije da se zločini ne ponove, piše u saopštenju.

Sastanku su, kako se navodi, pored Kandićeve, prisustvovali i Zdravko Grebo, Žarko Puhovski, Dženana Karup Druško i Adiatik Kelmendi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво