Žene u crnom: Neprihvatljiv odnos vlasti prema rezoluciji

Predstavnica nevladine organizacije "Žene u crnom" Staša Zajović ocenila je da je za njihovu organizaciju neprihvatljiv, sraman i ciničan način na koji se sadašnja vlast u Srbiji odnosi prema predlogu rezolucije o Srebrenici.

"Srbija je trebalo prva da donese rezoluciju o genocidu u Srebrenici jer bi time skinula ljagu i teret zločina sa građana Srbije, ali i pokazala da se distancira od počinjenog genocida", rekla je Staša Zajović novinarima u centru Beograda gde su "Žene u crnom" organizovale akciju povodom 20 godina od genocida u Srebrenici, prenela je Beta.

Navela je da su "Žene u crnom" uputile otvoreno pismo predstavnicima vlasti u kome su pitale "šta su uradili u julu 1995. godine kada je počinjen genocid, ali i zašto nastavljaju politiku poricanja zločina".

"Zašto skidate svoju odgovornost kada niste bili obični posmatrači nego akteri politike koja je u leto 1995. godine i dovela do genocida", navela je Staša Zajović.

Naglasila je da ne razume "bauk i paranoju" koja se širi zbog pomena reči genocid i dodala da je takva situacija dokaz odgovornosti sadašnje vlasti.

"Borba protiv poricanja genocida je posebna odgovornost za nas iz Srbije zato što ako se sećamo i pamtimo žrtve zločina u Srebrenici onda možemo i od drugih da tražimo da poštuju žrtve srpskog naroda", rekla je Staša Zajović.

Skup je obezbeđivala policija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво