Читај ми!

Vulin: Rezultati referenduma putokaz drugačije Evrope

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da su rezultati referenduma u Grčkoj putokaz drugačije Evrope koja mora da se suoči sa sobom i razume poruku grčkog referenduma.

"Ovo jeste putokaz drugačije Evrope i posle ovog referenduma ništa više neće biti isto", rekao je Aleksandar Vulin u Kragujevcu gde je uručio atest preduzeću "Zastava Inpro" za pokretne platforme za transport osoba sa invaliditetom.

Istakao je da je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu sinoć čestitao na, kako je rekao, dobrom rezultatu, pobedi grčkog naroda i demokratije.

Vulin je ocenio da se Evropa suočava sa svojim građanima i politikom koja kaže da ono što su radile prethodne elite, a koje su bogatile sebe i bankarsku oligarhiju, u potpunosti zanemarivale i da će to jednoga dana morati da vrate, ali ne bankari i političari, već narod.

"Evropa mora da se suoči sa sobom, mora da razume poruke grčkog referenduma a poruka je da i EU, koliko god bila velika, bogata i razvijena, nije dovoljno velika, bogata i razvijena da zaboravi da postoji mali čovek i da postoje ljudi o kojima treba voditi računa", rekao je Vulin.

Više od 61 odsto Grka je na referendumu u nedelju reklo "ne" predlogu međunarodnih poverilaca,  a grčki premijer Aleksis Cipras poručio je da je Grčka okrenula novu stranicu istorije i da je spremna da nastavi pregovore.

Vulin je rekao da Srbija neće više uvoziti rampe za osobe sa invaliditetom zahvaljujući preduzeću "Zastava Inpro" iz Kragujevca koje je osvojilo novu tehnologiju u njihovoj proizvodnji. Tom preduzeću je uručio atest za pokretne platforme za transport osoba sa invaliditetom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво