Mali: DS je imao priliku da pokaže brigu o građanima

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je povodom predloga Demokratske stranke da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu, da je ova stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima i da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom.

"Ovo što Balša Božović sada traži jeste ono što je Grad Beograd već kao inicijativu za promenu zakona podneo Ministarstvu finansija u novembru prošle godine", rekao je Siniša Mali.

U međuvremenu smo još dva puta ukazali na pojedine nelogičnosti u Zakonu o porezu na imovinu i pokrenuli predlog za njegovu izmenu. Demokratska stranka je sada, nakon što je saznala za ovu inicijativu grada Beograda, pokušala da dobije jeftine političke poene, pokrećući današnju akciju tako da se, kada do tih izmena dođe, smatra da je to zasluga DS, rekao je Mali, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik je podsetio da je DS ostavila rekordan deficit u budžetu od 20,25 odsto i da je on svoj mandat počeo krećući ne od nule već iz ogromnog minusa.

"Zatekli smo ogroman javašluk u gradskim preduzećima i niz promašenih investicija kao što su podzemni kontejneri za koje je neko uzeo novac, a građani Beograda dobili jedno ruglo. To su primeri kako je DS vodila računa o svojim građanima", kazao je Mali. 

Mali je istakao da je DS svoju brigu o građanima mogao da pokaž kada je imao priliku za to i podsetio da je Zakon o porezu na imovinu donela upravo bivša vlast 2012. godine, a sadašnja lokalna samouprava samo primenjuje odredbe tog zakona.

Predstavnici DS-a ostavili su gradonačelniku Beograda u pisarnici Skupštine grada predloge na koji način da se stave van snage ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu i time pomognu građanima kojima je taj porez mnogostruko povećan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара