Читај ми!

Srbija pozdravlja istorijsku odluku Kastra i Obame

Republika Srbija pozdravila je "istorijsku" odluku SAD i Kube o obnavljanju diplomatskih odnosa posle više od 54 godine prekida, kao i ponovno otvaranje ambasada u Vašingtonu i Havani koje će uslediti 20. jula.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je ova istorijska odluka, navedena u pismima koja su predsednik SAD Barak Obama i predsednik Kube Raul Kastro razmenili 1. jula 2015. godine, značajna ne samo za građane dveju zemalja već i na globalnom planu.

U saopštenju, koje prenosi Beta, ocenjuje se da odluka o obnavljanju diplomatskih odnosa predstavlja poruku da diplomatski dijalog i dobra vera između zemalja i naroda i dalje ostaju najbitniji faktor u međunarodnim odnosima.

Beograd pozdravlja navedenu odluku i izražava nadu da će taj, veoma značajan korak u odnosima Srbiji prijateljskih zemalja SAD i Kube, voditi punoj normalizaciji njihovih bilateralnih odnosa i rešavanju svih otvorenih pitanja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво