Читај ми!

Tahiri: Most na Ibru biće prohodan do 1. oktobra

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da će do 1. oktobra biti uklonjena barikada na mostu preko Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice. Dodaje da je u Briselo bilo napretka po pitanju Zajednice srpskih opština, ali da su stavovi i dalje daleko.

Edita Tahiri tvrdi da će do 1. oktobra biti uklonjena barikada na mostu preko Ibra u severnom delu Mitrovice kada će, kako je rekla, započeti prva faza - pešački saobraćaj, prenosi Tanjug.

Tahiri je rekla da je to predlog Evropske unije na pregovorima Beograda i Prištine u Briselu koji je, kako kaže, Kosovo prihvatilo, prenosi portal TV Kljan Kosova.

Prema njenim rečima, drugi deo sporazuma koji se odnosi na saobraćanje vozila će biti implementiran kasnije.

Tahiri je, nakon sastanka komisije za pravosuđe, mandate i imunitet u kosovskoj skupštini, rekla da je u dijalogu sa Beogradom u principu postignut sporazum za Telekom i on treba da bude potvrđen na narednom sastanku.

"Ovim sporazumom Kosovo će dobiti od ITU telefonski kod 383, a Austrija će aplicirati u ime Kosova", rekla je Tahiri u izjavi za prištinsku Koha ditore

Govoreći o Zajednici srpskih opština, kosovska ministarka je rekla da je bilo napretka u razgovorima, ali da su stavovi i dalje daleko.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво