Andreja Mladenović isključen iz DSS-a

Izvršni odbor i Predsedništvo Demokratske stranke Srbije doneli su odluku da doskorašnjeg predsednika Izvršnog odbora Andreju Mladenovića isključe iz stranke, saznaje "Tanjug". Na delu je političko razračunavanje sa neistomišljenicima u stranci, smatra Mladenović.

Predsedništvo DSS je ranije smenilo Mladenovića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke, zbog neslaganja u vezi sa učestvovanjem te stranke u vlasti u Beogradu.

Mladenović je, reagujući na isključenje, rekao Tanjugu da ne prihvata tu odluku, jer smatra da je protivstatutarna.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo DSS-a je odluku o njegovom isključenju donelo na predlog nelegalno izabranog Izvršnog odbora-

"Protivstatutarna je bila odluka Predsedništva da me razreši sa mesta predsednika Izvršnog odbora, jer takvu odluku može da donese samo Glavni odbor. Nakon toga je je izabran novi Izvršni odbor, a sednica GO zakazana je tek za septembar", ukazuje Mladenović.

Smatra da je na delu "političko razračunavanje sa neistomišljenicima u stranci", a da se on prvi našao na udaru, jer se ne slaže sa načinom na koji novo rukovodstvo vodi stranku i kreira njenu politiku.

Mladenović podseća da je trećina članstva tražila sazivanje Glavnog odbora stranke u subotu, 27. juna, koji, međutim, nije održan zbog nedostatka kvoruma.

Tada je, dodaje Mladenović, deo članstva doneo odluku da formira frakciju unutar DSS-a koja će zastupati izvorne principe stranke.

"Mi ne možemo da prihvatimo da nelegalni organi stranke predlažu i donose odluke i svaki član DSS-a će proceniti da li je moguće nastaviti rad u stranci, organizovati se u okviru organa stranke i pokušati da sačuva izvorno jezgro DS S-a, koje je nestatutarnim odlukama dovedeno u pitanje", naglašava Mladenović.

Upitan kako će se njegovo isključene iz stranke odraziti na funkcionisanje vlasti u Beogradu, Mladenović je rekao je da će nastaviti da obavlja funckiju u gradu.

"Sigurno je da mi u Beogradu više nismo predstavnici Sande Rašković Ivić niti grupe koja sebe smatra i predstavlja kao DSS, ali ćemo predstavljati sve Beograđane koji su za nas glasali imenom i prezimenom", rekao je Mladenović.

Komentarišući obrazloženje stranke o negovom isključenju u kojem se navodi da je narušio ugled DSS-a, Mladenović navodi da nikad nije narušio ugled partije, već da je uvek predstavljao ideje i politiku DSS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво