Vučić i Davenport o rezoluciji, Briselu i migrantima

Donošenje rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN ni malo ne doprinosi politici pomirenja, već jačanju nacionalističkih tenzija i razdvajanju naroda na Zapadnom Balkanu, stav je premijera Aleksandara Vučića.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom da će sav trud uložiti u politiku pomirenja, zajedničkog života i rada u regionu, kao uslova napretka Zapadnog Balkana, javlja Tanjug.

Istovremeno Vučić je istakao posvećenost Vlade Srbije evropskim integracijama kao spoljnopolitičkom prioritetu.

Sagovornici su razmenili i stavove uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u ponedeljak u Briselu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je naglasio da je za Vladu Srbije važan dogovor o Zajednici srpkih opština, kao delu Briselskog sporazuma, i o telekomunikacijama, energetici i "Parku mira" u Kosovskoj Mitrovici, ali da se u dijalogu prvenstveno vodi državnim interesima Republike Srbije.

Davenport je, povodom velikog priliva ilegalnih imigranata, kao zajedničkog problema Srbije i Evropske unije, rekao da će uskoro biti održan zajednički sastanak radi rešavanja tog problema na Zapadnom Balkanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи