SNS: DS krije zloupotrebu položaja

Srpska napredna stranka saopštila je da je Dejan Čokić iz Demokratske stranke smenjen sa mesta predsednika Opštine Mladenovac, jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je zloupotrebio položaj i da ne može više da obavlja javnu funkciju, dok on to pokušava da sakrije nizom neistina koje iznosi u javnost.

Povodom saopštenja DS-a o smenema vlasti u Mladenovcu, naprednjaci dalje ukazuju da protiv Čokića postoje pravosnažne presude Osnovnog suda u Mladenovcu i Višeg suda u Beogradu, prenosi Tanjug.

"Obe nezavisne institucije su Čokića proglasile krivim zbog neprijavljivanja i davanja lažnih podataka o imovini. Na osnovu te presude Viši sud u Beogradu Čokiću je izrekao kaznu zatvora u trajanju od osam meseci", navodi SNS.

Presude su, kako se dodaje, dokaz da je smena Čokića zapravo borba protiv kriminala i korupcije i da građane Mladenovca čeka bolja budućnost.

Naprednjaci takođe navode da je Čokić izneo niz neistina u vezi sa sednicom na kojoj je smenjen sa funkcije predsednika Opštine Mladenovac i da je to potvrdila i odbornica Dragica Radojević.

"Kako nam je rekla Radojević, policija nikoga nije privodila niti je bilo ko vršio pritisak na nju da glasa za smenu Čokića. Ona je istakla da je posle razgovora sa šefom kabineta zamenika gradonačelnika Beograda Predragom Vulinovićem, koji joj je 'predočio pisane dokaze o malverzacijama vlasti Demokratske stranke i Dejana Čokića odluku donela samostalno", piše u saopštsenju SNS.

Radojević je kako navode naprednjaci, dodala da su je posle sednice neprekidno zvale nepoznate osobe koje su govorile grozne stvari.

Na kraju je morala da podnese pisanu ostavku samo kako bi to prestalo, ali posle razgovora sa Vulinovićem, koji joj je obećao svu pravnu i zakonsku zaštitu njoj i njenoj porodici, odlučila je da povuče ostavku.

Mene policija nije privodila, ali zahtevam da me kao odbornika i građanina baš ta policija zaštiti od pretnji koje dobijam od nepoznatih ljudi", rekla je Radojević, navodi se u saopštenju SNS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво