Читај ми!

Šešelj: Vlada hoće da me isključi iz komunikacije sa Hagom

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da mu je danas uručena odluka Žalbenog veća Haškog tribunala kojom se Vladi Srbije dozvoljava da sa tribunalom ubuduće kominicira tako da treća strana ne može da bude upoznata sa sadržinom te komunikacije.

Vojislav Šešelj je, na konferenciji za novinare, rekao da se u toj odluci Vladi Srbije produžava rok do 30. juna da se ponovo izjasni o poverljivosti svoje komunikacije sa tim sudom, prenosi Tanjug.

U odluci se dozvoljava da prepiska bude "eks parte", što znači da ni ja ni haško tužilaštvo nećemo biti upoznati sa sadržinom prepiske između vlade i tribunala, istakao je Šešelj.

Podsetio je da je haško tužilaštvo zahtevalo da se sva dokumenta koja se tiču njegovog eventualnog povratka u Hag pretvore u javna.

"Onda je Žalbeno veće zatražilo od mene i od Vlade Srbije da se izjasnimo o tom zahtevu tužilaštva. Ja sam se tome suprotstavio i rekao da to i dalje treba da nosi oznaku tajnosti, možda samo da bih kontrirao", napomenuo je Šešelj.

Vlada je, međutim, tražila da kominikacija ne bude samo poverljiva, već isključivo "eks parte" - između dve strane, nje i tribunala, što znači da će ubuduće sa njihovom sadržinom bili upoznati samo vlada i Tribunal, a ne i treća lica, objasnio je lider radikala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво