Читај ми!

Mladenović: Predsednica DSS-a uvodi diktaturu u stranku

Nedavno smenjeni predsednik Izvršnog odbora DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da ne prihvata i ne priznaje nelegalnu odluku Predsedništva o izboru novog Izvršnog odbora i pozvao sve članove stranke da dignu glas protiv samovolje i strahovlade u DSS-u.

"Ovo je uvođenje diktature predsednice DSS-a i kruga ljudi oko nje u stranku, nešto što do sada u DSS-u nije zabeleženo jer se grubo kršenje Statuta pretvorilo u uzurpaciju vlasti predsednice stranke time što je poništila ulogu legalno izabranih organa i uvela potpunu anarhiju u funkcionisanje celokupne organizacije", rekao je Mladenović Tanjugu.

Kako je naveo, Predsedništvo DSS-a je danas potpuno suspendovalo legitimne i legalne organe stranke, time što je kršeći Statut DSS-a izabralo nekakav novi Izvršni odbor, a da nije u najkraćem mogućem roku zakazalo sednicu Glavnog odbora koji bi potvrdio odluku o smeni prethodnog.

Ta odluka Predsedništva, naveo je Mladenović, ima za cilj da potpuno promeni politički put DSS-a uvodeći stranku u neki novi DOS i dovodeći u pitanje njen opstanak u opštinama i gradovima Srbije.

Navodeći da je odluka o zakazivanju sednice GO za septembar probijanje svih statutarnih rokova, Mladenović je pozvao sve članove stranke da podrže zakazivanje sednice Glavnog odbora za 27. jun kako bi to telo odlučilo o opstanku Izvršnog odbora koji je legalno izabran u oktobru.

Dodao je da bi tada Glavni odbor trebalo da odluči i o svim budućim potezima stranke koji su neophodni kako bi se DSS pripremio za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore.

Predsednišvo DSS-a saopštilo je danas da je izabralo Dejana Šulkića za predsednika Izvršnog odbora te stranke i za 12. septembar zakazalo sednicu Glavnog odbora.

Kako se navodi u saopštenju DSS-a, Šulkićevim izborom potvrđen je i sastav od 20 članova Izvršnog odbora koje je on predložio.

Na sednici Glavnog odbora ta odluka treba da bude potvrđena, objašnjava se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво