Joksimovićeva: Primena zakona najvažnija za evrointegracije

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će harmonizacija srpskog zakonodavstva sa propisima EU do 2018. godine značiti mnogo, ali je najvažnija puna primena donetih propisa.

Jadranka Joksimović je na tradicionalnim Junskim susretima Srpske asocijacije menadžera rekla da bi privrednici trebalo da učestvuju u procesu evropskih integracija, odnosno prilagođavanja zakonodavstva, te da je prvi korak u tom smeru već učinjen, prenosi Tanjug.

Ministarka je navela da je predloženo da Privredna komora Srbije i Kancelarija za evropske integracije potpišu memorandum, koji će omogućiti da privrednici budu informisani o svim izmenama propisa, posebno onih koji ih se direktno tiču.

Memorandum će, kako je navela, važiti bez obzira na to ko vodi privrednu komoru ili resorno ministarstvo.

Joksimovićeva je ocenila da je dobro što su ove godine evropske integracije u fokusu biznismena jer sam proces nosi promene i adaptaciju sistema i investicionog ambijenta, kako bi se podigla konkurentnost privrede.

Jedan od kriterijuma članstva ili merila za napredak na putu ka EU, pored vladavine prava i reforme državne uprave, važno je i novo ekonomsko upravljanje, ne samo zbog ekonomskog interesa zemlje, već i zbog boljeg životnog standarda, investicionog ambijenta i napretka društva.

Joksimovićeva je navela da su svi činioci u procesu evropskih integracija u velikom poslu jer je to posao sa dugoročnim pozitivnim posledicama, te da zbog toga, i pored brojnih političkih i ekonomskih problema, ne gubimo entuzijazam.

Srpska asocijacija menadžera organizovala je tradicionalne Junske susrete, a ove godine tema su evropske integracije.

Gostima su se obratiti poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič, predsednik SAM-a Milan Petrović, izvršna direktorka Jelena Bulatović.

Među prisutnima su bili predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić, predsednik upravnog odbora "Sosijete Ženeral" banke Goran Pitić, direktor predstavništva "Atlantik grupe" u Srbiji Vladimir Čupić i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar