Akcija dobrovoljnog davanja krvi u odboru SNS-a

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održava se u prostorijama beogradskog odbora Srpske napredne stranke, a cilj je da se obezbede neophodne zalihe krvi, koje uvek nedostaju, posebno tokom letnjih meseci.

Akcija će trajati do 15 sati, a održava se na poziv Instituta za transfuziju krvi Srbije, uoči sutrašnjeg Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi, prenosi Tanjug.

 

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović rekla je u izjavi novinarima da dobrovoljno davanje krvi predstavlja čin od neprocenjive vrednosti za onoga koji krv prima.

Istovremeno, dodala je, to je zdravo i korisno i za davaoca, koji dobija osećaj da pomaže drugom ljudskom biću na najhumaniji način, što nema cenu, baš kao ni zdravlje ni život.

"S obzirom da je sutra 14. jun, Dan dobrovoljnog davalaštva krvi, mi smo kao Gradski odbor bili još više motivisani i odazvali smo se apelu Instituta", rekla je Radulović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u akciju nisu uključili samo simpatizeri SNS, već i ostali građani, i pozvala sve koji su u mogućnosti da dođu i daju krv, čime čuvaju nečiji život i pokazuju humanost.

"Uvek treba pomoći čoveku u nevolji, uvek se treba boriti za svačiji život. Pokažimo da smo humani i da smo svi zajedno", zaključila je Radulovićeva.

Direktorka Instituta za transfuziju krvi Srbije Snežana Jovanović Srzentić navela je da su rezerve krvi u ustanovi koju vodi na stabilnom nivou, ali pošto je Beograd najveći zdravstveni centar u zemlji i mora da obezbedi neophodne količine krvi za sve najsloženije hiruške i druge intervencije, mora se uvek biti na oprezu i imati obezbeđene dovoljne količine krvi.

Poruke ovogodišnjeg Svetskog dana davalaštva krvi su, istakla je, "Hvala vam što ste mi spasili život" i "Dajmo krv redovno. Dajmo krv dobrovoljno".

Odziv građana u današnju akciju je, istakla je veoma dobar jer je do sada krv dalo više od 100 ljudi i pokazuje visoku svest građana o potrebi dobrovoljnog davalaštva krvi i koliko dobra organizacija može da pomogne da se u letnjim mesecima obezbede rezerve krvi.

Jovanović Srzentić je rekla i da građani mogu da daju krv u kombijima Instituta, koji će raditi i sutra.

"Mislim da je ova poruka humanosti i plemenosti nešto najbolje što može da popravi svet", smatra Jovanović Srzentić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи