Читај ми!

Gradonačelnik Pančeva podneo ostavku

Pavle Radanov, gradonačelnik Pančeva, podneo je ostavku pošto je gradski parlament prethodno razrešio dužnosti člana Gradskog veća Predraga Patića, čime je LDP izbačen iz vladajuće koalicije.

Pavle Radanov, inače član SNS-a, rekao je na sednici gradske skupštine da je u protekle dve godine bilo više nasrtaja nekih političkih partija i raznih grupa, o čemu je, kaže, više puta pričao.

Inače, pančevačku vladajuću koaliciju predvodi SNS sa najviše odbornika, a pored DS-a, kao glavnog partnera, u njoj su i PUPS, SDPS i LDP. 

Radanov je naveo i da je njegov stav "na početku, u toku tih događanja i danas ostao isti – Nisam dozvoljavao da bilo ko naruši političku stabilnost u gradu", navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

"Nisam vodio računa o svojim ličnim interesima i sa političke strane sam pretrpeo određene gubitke, ali lični interesi mi nisu bili cilj, jer sam preuzeo odgovornost da budem gradonačelnik", rekao je Radanov.

Prema njegovim rečima, dve godine je bio gradonačelnik svih građana i cele vladajuće većine i opozicije, navodi se u saopštenju.

Radio-televizija Pančevo prenosi da je Radanov ostavku obrazložio time da smena većnika, koji je član LDP-a, znači i rušenje "široke vladajuće koalicije", formirane 2013. godine zbog, kako je rekao, interesa građana.

Član Gradskog veća Predrag Patić razrešen je dužnosti na predlog odbornika Srpske napredne stranke, dan pošto mu nije prihvaćen izveštaj o pogoršanju kvaliteta pijaće vode u Pančevu.

Direktora Vodovoda Milica Radovanović (DS) ranije je podnela ostavku zbog, kako je obrazložila, moralne odgovornosti pošto su se u Pančevu pojavila različita mišljenja o ispravnosti vode za piće tokom vikenda.

Voda u Pančevu je od 5. do 7. juna bila hemijski neispravna, odnosno nije bila za piće, ali su se potom pojavile sumnje da nalazi nisu bili ispravni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво