Читај ми!

SNS: Kada će Pajtić da vrati novac

Srpska napredna stranka upitala je lidera DS-a i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića kada će da vrati novac koji je, kako navode naprednjaci, opljačkao iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj i Fonda za kapitalne investicije. Pitaju i zašto je više od 20 miliona dinara podelio stranačkim pulenima, maskirajući ih pod nevladin sektor.

SNS je u saopštenju primetio da Pajtić "ponovo ne radi ništa i da je i danas u 'ladovini, 70 kilometara daleko od Banovine", prenosi Tanjug.

"Pitamo Pajtića kako se nije setio, dok je prolazio vojvođanskim selima, vozeći se limuzinama sa svojim stranačkim tajkunima, da kaže građanima kada će da im vrati pare koje je opljačkao iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj, Fonda za kapitalne investicije, pokrajinskih robnih rezervi i zašto je više od 20 miliona narodnih para podelio svojim stranačkim pulenima maskirajući ih pod nevladin sektor", naveli su naprednjaci u saopštenju.

U njemu su dodali i da građani odavno znaju da je politika DS-a da se bori protiv stranih investicija i novih radnih mesta, a da su danas čuli od Pajtića da mu smetaju i nemačke investicije u Srbiji.

"Na slučaju njihovog prijatelja i poslovnog partnera Mileta Jerkovića, najbolje se videlo kako se Pajtić i demokrate brinu o srpskoj poljoprivredi. Naime, Jerković je dobijao kredite na lepe oči od Razvojne banke Vojvodine i Pajtića, tim novcem je kupovao na desetine poljoprivrednih dobara u Vojvodini, a pozajmljene milione evra nikada nije vratio i sve kupljene firme je pokrao i upropastio", tvrde naprednjaci.

Zamolili su Pajtića i DS, za koje tvrde da su godinama sistematski uništavali srpskog seljaka i poljoprivredu u celini, da prestanu iz "ladovine da pišu licemerna saopštenja" i da se sete, bar jedan dan u nedelji, da odu na posao za koji ih plaćaju građani.

Vlada u senci DS-a održala je danas sednicu u Sivcu, odakle je zatražila hitno obustavljanje favorizovanje stranaca i oduzimanja zemlje domaćim poljoprivrednicima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи