SDP: Još jednom poražena pravda i pravo

Apelacioni sud u Prištini je najnovijom odlukom da ne dozvoli odbranu sa slobode lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću, kao i da Aleksandru Lazoviću i Nebojšu Vujačiću ponovo odredi pritvor, još jednom porazio pravdu i pravo, ocenila je Građanska inicijativa SDP.

"U trenutku kada su osuđeni članovi Dreničke grupe, a formiranje Specijalnog suda za zločine OVK odloženo, očigledno je da Apelacioni sud ovakvom odlukom želi da ublaži nezadovoljstvo među Albancima, na uštrb prava naših sugrađana", navodi SDP, prenosi Beta.

Ovakva odluka monoetničkog Apelacionog suda je i očekivana, ali je sramno ponašanje Euleksa koji nije u mogućnosti da se odupre ucenama kosovskih institucija koje koketiraju sa ekstremistima u svojim redovima.

Lazović i Vujačič optuženi su da su, kao i lider GS SDP Oliver Ivanović, Dragoljub Delibašić i Ilija Vujačić počinili najteža dela protiv Albanaca 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ni jedan od preko 30 svedoka optužbe u dosadašnjem toku suđenja ih nije doveo u vezu sa zločinima koji im se stavljaju na teret.

Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić, ponovo su vraćeni u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, javio je juče radio Kontakt plus.

Tim branilaca petorice Srba u procesu koji se vodi u Osnovnom sudu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici je odluku Apelacionog suda da se Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić vrate u pritvor nakon 10 dana nazvao "pravnim skandalom".

Branilac Nebojše Vujačića Žarko Gajić rekao je za Betu da je prvostepeno krivično veće imalo dovoljno argumenata i razloga da Vujačića i Lazovića pusti iz pritvora da se brane sa slobode i da je ovakva odluka Apelacionog suda u najmanju ruku "neuobičajena".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво