Naprednjaci preuzeli vlast u Kladovu

Srpska napredna stranaka i Socijaldemokratska stranka formirale su novu opštinsku vlast u Kladovu, a socijalisti su prešli u opoziciju.

Za predsednika opštine izabran je Dragan Budujkić iz SNS-a a za zamenika predsednika Skupprštine opštine Kladovo izabran je Milisav Ratopekić, takođe član SNS-a, objavljeno je na sajtu opštine, prenosi Tanjug.

Do promene vlasti došlo je nakon podnete inicijative odbornika sa liste SDS i SNS tako da su izabrani i novi članovi opštinskog veća.

Odbornici Socijalističke partije Srbije, koji su bili na vlasti u koalicji sa SDS nisu prisustvovali sednici, dok bivši predsednik opštine Radovan Arežina iz redova SPS-a aktuelna dešvanja tumači kao želju za slabljenjem socijalista uoči lokalnih izborta koji se očekuju u decembru.

Arežina je rekao Tanjugu i da je u Kladovu došlo do poltičke promene koju je izazvao SDS "želeći da oslabi pozicju SPS".

Bivši predsednik opštine smatra i da se u suočavanjju sa posledicama poplava i ostalim problemima SPS dobro nosio i bio veoma koretan prema svima dodavši da to nije bio slučaj sa SDS koji je osnovan od bivših članova Demokratske stranke.

Predsednika Skupštine opštine Kladovo ostao je Dragan Marinović a zamenik predsednika opštine Borislav Petrović iz iste stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво