Читај ми!

Dačić sa ambasadorima Holandije i Makedonije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Holandije Lorana Luisa Stokvisa, koji uskoro završava svoju misiju u Srbiji. O saradnji je razgovarao i sa makedonskom ambasadorkom u Beogradu Verom Jovanovski Tipko.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Holandije značajno unapređeni i da nema otvorenih pitanja, kao i da postoji prostor za inteziviranje političke i ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a prenosi Tanjug.

Dačić je zahvalio ambasadoru Holandije na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa.

Ambasador Stokvis očekuje da će se odnosi između dve zemlje u narednom periodu dodatno razvijati.

Poručio je da se na putu evrointegracija Srbije mnoga pitanja moraju rešiti, ali da je najvažnije posvetiti na ekonomskim reformama.

 

Srbija podržava stabilnost i evropski put Makedonije


Ivica Dačić je u razgovoru sa makedonskom ambasadorkom u Beogradu Verom Jovanovski Tipko istakao da Srbija čvrsto podržava stabilnost i evropski put Makedonije.

Ministar je podsetio da je Srbija nedavne događaje u Kumanovu jasno ocenila kao teroristički akt.

Pored toga, Srbija je podršku stabilnosti Makedonije pružila i u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u, dodao je Dačić.

Dačić očekuje da će stabilnost u Makedoniji, koja je u interesu regiona, biti postignuta kroz otvoren i konstruktivan dijalog.

Makedonska ambasadorka je informisala Dačića o aktuelnoj unutrašnjoj situaciji u Makedoniji i ocenila da je bezbednosna situacija stabilizovana te da su svi ključni politički činioci saglasni da se trenutni problemi mogu rešiti isključivo kroz dijalog, koji je u toku.

Ocenjeno da su odnosi između Srbije i Makedonije dobri i dinamični, da postoji niz oblasti u kojima je moguće dalje intenziviranje saradnje, kao što su poljorivreda, infrastruktura, turizam i energetika.

Potvrđeno je opredeljenje obe zemlje za saradnju u regionalnim incijativama i projektima.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво