Ljajić razgovarao sa ambasadorima Rusije, Kine i Irana

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je, u odvojenim susretima, sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, ambasadorom Kine Lijem Mančangom i ambasadorom Irana Madžidom Fahimpurom.

Kako je saopštio kabinet potpredsednika vlade, prilikom susreta sa CCepurinom izražena je obostrana zainteresovanost za potpisivanje međudržavnog sporazuma u oblasti telekomunikacija, a pomenuto je i pitanje bescarinskog izvoza automobila iz Srbije u Rusiju, prenosi Tanjug.

Dogovoreno je da o toj temi Ljajić razgovara sa nadležnim ministrima Ruske Federacije na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, u junu.

Na sastanku Ljajića i ambasadora Lija Mančanga razgovarano je o unapređenju saradnje u oblasti turizma, što je bila i jedna od glavnih tema nedavno održanog Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu.

Ljajić i Li Mančang dogovorili su da Srbiju uskoro poseti grupa kineskih novinara koji će javnom mnjenju svoje zemlje predstaviti turističke potencijale Srbije, u cilju privlačenja što većeg broja turista iz te države.

Ljajić i ambasador Fahimpur razmatrali su mogućnosti za povećanje obima robne razmene Srbije i Irana, imajući u vidu skromne rezultate trenutne trgovinske saradnje.

Njih dvojica su se saglasili da postoje potencijali za povećanje izvoza srpskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na iransko tržište, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti farmacije, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи