Amandmani o osnivanju OSK upućeni u skupštinu

Kosovska vlada uputila je u skupštinsku proceduru ustavne amandmane koji se odnose na osnivanje oružanih snaga Kosova, prenosi javni servis RTK .

Premijer Isa Mustafa izjavio je da se formiranje OSK ne čini po etničkoj osnovi, već da su one za sve građane Kosova bez razlike, prenosi Tanjug.

Zamenik premijera kosovske vlade Branimir Stojanović i ministar za povratak Dalibor Jevtić sa liste "Srpska" glasali su protiv usvajanja ustavnih amandmana za transformisanje bezbedonosnih snaga Kosova u OSK.

Stojanović je rekao da i u prošlom mandatu predstavnici Srba nisu mogli da podrže ove promene jer nije bilo šire debate.

"Očekujemo širu debatu, ali za sada ne možemo podržati. Srpska lista i u skupštini imaće identičan stav", rekao je Stojanović, prenosi RTK.

Za prihvatanje predloga amandmana u Skupštini potrebno je da glasa dve trećine od 120 poslanika. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара