Vučićeva poseta Tirani uz najviši stepen bezbednosti

Tokom zvanične posete premijera Aleksandra Vučića Tirani, prve posete jednog srpskog premijera u istoriji, bezbednosne mere biće podignute na najviši stepen. Kontrola će biti obavljana sa kopna i iz vazduha. Biće angažovano 1.500 pripadnika bezbednosnih snaga, javili su albanski mediji.

Na terenu će, kako se navodi, biti angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbednosti, kao i pripadnika Državne direkcije za borbu protiv terorizma, preneo je Tanjug.

Kontrolu iz vazduha će, kako je najavljeno, obavljati vojni helikopteri. Trasa puta kojom će se kretati srpski premijer biće blokirana, a građanima je sugerisano da svoja vozila uklone sa tog poteza, kao i da ih tokom posete što manje koriste.

Predviđen je i specijalni plan obezbeđenja Ambasade Srbije u albanskoj prestonici koja će, praktično, biti pod "policijskom opsadom".

Plan bezbednosnih mera albanski MUP je objavio danas, preneo je albanski portal Balkanveb.

Savetnik albanskog premijera Škeljzen Maljići izjavio je ranije da će Albanija učiniti sve da dvodnevna zvanična poseta srpskog premijera prođe bezbedno i bez incidenata.

Uvek postoje političke snage koje ne kontroliše država i koje mogu da pokušaju da organizuju demonstracije na kojima će uzvikivati, na primer: "Mi ne volimo Vučića, ne volimo Srbe", rekao je Maljići u intervjuu za prištinsku RTK 2.

"Bezbednosne pripreme su veoma velike i ne očekujem da će biti provokacija, naročito ne od vlasti", podvukao je Maljići.

Inače, agencija AFP piše da će Vučić biti prvi premijer Srbije koji će posetiti Albaniju, „s ciljem da unapredi krhke odnose između dve balkanske nacije".

Agencija navodi da Vučić stiže u Albaniju šest meseci nakoj što je premijer Albanije Edi Rama boravio u Beogradu, što je bila prva poseta albanskog premijera Srbiji posle 68 godina.

U sredu će u Tirani Vučić imati razgovore sa albanskim zvaničnicima, a narednog dana će učestvovati na ekonomskom forumu, zajedno sa ostalim liderima regiona.

AFP podseća da su odnosi Srbije i Albanije napeti zbog kosovskog pitanja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво