Skupština Vojvodine protiv gašenja Elektrovojvodine

Skupština Vojvodine usvojila je većinom glasova, informaciju o restrukturiranju EPS-a u kojima se predlaže da Elektrovojvodina bude jedan od operatera za distribuciju električne energije, odnosno da ne bude pripojeno Elektrodistribuciji Beograd, kao jednom budućem društvu za distribuciju.

Posle gotovo tročasovne rasprave, zaključke, u kojima se navodi i da je “gašenje Elektrovojvodine” štetno po interese pokrajine, podržalo je 66 poslanika, protiv i uzdržanih nije bilo, a 25 poslanika nije glasalo o tom predlogu Pokrajinske vlade, prenosi Tanjug.

U zaključcima je predloženo da se zadrži decentralizovan sistem za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom i da je stoga potrebno formirati više operatera, od kojih bi jedan trebalo da bude Elektrovojvodina.

Predloženo je i to da Elektrovojvodina, kao kompanija od strateškog značaja za pokrajinu, zadrži status privrednog društva, radi “kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije kupcima, kao i radi očuvanja imovine pokrajine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво