Davenport: EU poštuje Vladu Srbije

Evropska unija veoma poštuje Vladu Srbije zbog uspešnih ekonomskih reformi koje sprovodi i političkog doprinosa stabilnosti u regionu, rekao je šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Evropska unija je uverena u kapacitete Vlade da vodi Srbiju na evropskom putu", rekao je Davenport, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

Tokom sastanka, kako je navedeno, razgovaralo se i o dijalogu Beograda i Prištine, a tom prilikom je zajedno konstatovano da je neophodno da se dijalog intenzivira.

Izražena je i zajednička želja premijera i ambasadora EU da uskoro dođe i do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.

Premijer Vučić i ambasador Davenport konstatovali su da se dobra saradnja delegacije EU i Vlade Srbije vidi i kroz realizaciju zajedničkih projekata, posebno na obnovi područja ugroženih posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava.

Srpski premijer zahvalio je Evropskoj uniji na pomoći iz zajedničkog Fonda solidarnosti, kao i na novcu (80 miliona evra) iz IPA fondova koji EU u 2015. godini izdvaja za infrastrukturu u Srbiji.

Premijer Vučić naglasio je da Srbija ostaje posvećena ispunjenju glavnog spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji i da očekuje da EU realno sagleda napor koji zemlja čini u ispunjavanju evropskih standarda.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво