Mihajlovićeva: Vreme je za razvijanje srpsko-albanskih odnosa

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je došlo vreme da se srpsko-albanski odnosi grade na partnerstvu i razvijanju zajedničkih projekata, umesto da budu izvor problema.

Povodom prve posete srpskog premijera Aleksandra Vučića Tirani, ministarka Zorana Mihajlović je novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) rekla da je došlo vreme da se, kada govorimo o srpsko-albanskim odnosima, ne mrštimo i ne govorimo i ne mislimo o problemima, nego da mislimo o planiranju i svemu onome što hoćemo zajedno da uradimo, prenosi Tanjug.

Mihajlovićeva je istakla da predsednik Vlade Srbije s delegacijom sutra prvi put u istoriji međusobnih odnosa ide u Tiranu i izrazila uverenje da će poseta delegacije sa Aleksandrom Vučićem na čelu produbiti partnerske odnose Srbije i Albanije.

"Naravno da postoje određena različita mišljenja Albanije i Srbije o određenim pitanjima, ali sasvim sigurno imamo jedan zajednički cilj – da budemo članice Evropske unije i da imamo životni standard evropskih demokratija", istakla je ministarka.

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da će upravo zajednički infrastrukturni projekti biti jedna od tema sutrašnjeg sastanka u Tirani jer, kako je istakla, "infrastrukturni projekti povezuju i ljude, i države, i region".

"Prema tome, kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi, on prolazi kroz Srbiju, a kada Srbija želi da pokaže da jeste faktor stabilnosti, onda sasvim sigurno razvija infrastrukturne projekte u celom regionu", rekla je ministarka i podsetila da već postoji zajednička radna grupa o infrastrukturnim projektima.

"Region može da se razvija onda kad postoji stabilnost u samom regionu", rekla je Zorana Mihajlović u PKS posle potpisivanja Protokola o saradnji u sprovođenju programa "Žene u privatnom sektoru".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се