Poslanička pitanja

Poslanici su, kao i svakog utorka, radni dan započeli pitanjima predstavnicima vlasti. Pitali su o zaštiti od grada, saobraćajnicama u Vojvodini i Negotinu.

Zamenik šefa poslanika SDS-a Janko Veselinović pitao je Vladu Srbije zašto je povučen zakon o zaštiti od grada i zašto i pre toga ništa nije preduzela na zaštiti od grada, budući da je postojala dovoljna normativna osnova za to, javlja Tanjug.

"Postojala je i pre toga dovoljna normativna osnova da se zaštite poljoprivredni zasadi, vocnjaci, njive sa zasadima, kako građanima kojima je to jedini izvor prihoda ne bi došli u situaciju da su bespomoćni samo zato što vlada u kojoj okosnicu čini SNS i lokalne samouprave u kojima većinu čini SNS nisu ništa učinili", rekao je Veselinović.

Poslanica LSV-a Nada Lazić upitala je Vladu Srbije i resorno ministarstvo da li su, s obzirom na najave da je Fruškogorski koridor vraćen u jedan od prioriteta, još neke deonice u Vojvodini predviđene tim planom obnove i kako će one biti finansirane.

Demokrata Dušan Milisavljević saopštio je da je razgovarao sa građanima i rukovodstvom Negotina, pa je Vladi Srbije preneo njihova pitanja da li može da se popravi putna infrastruktura u tom delu Srbije.

"Putevi su u jako lošem stanju i građani mole bar da se presvuče asfalt", rekao je Milisavljević, dodajući da je neophodno i da se obavi sanacija vodotokova u tom kraju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво