Marinković sa kongresmenom o saradnji

Potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković razgovarao je u Bukureštu sa republikanskim kongresmenom Robertom Adelhortom, koji je pozitivno ocenio ekonomske reforme Srbije, a od posete srpskog premijera SAD očekuje konkretne dogovore.

Marinković je razgovarao i sa bivšim kongresmenom Bob Mekjuenom, a na tim sastancima je bilo reči o podršci SAD evropskim integracijama Srbije i saradnji u oblasti energetike, bezbednost i investicija, kao i o potrebi podrške SAD od strane celog demoratskog sveta u borbi protiv IS-a i globalnog terorizma, prenosi Tanjug.

Trenutni odnosi dve zemlje, kako su ocenili sagovornici, su veoma dobri, ali postoji veliki prostor za bolju saradnju i to u oblastima energetike, investicija i bezbednosti.

Marinković je u Bukureštu sa šefom poslaničke grupe SNS-a Zoranom Babićem prisustvovao Balkanskom molitvenom doručku, a na tom događaju je učestvovalo više od stotinu poslanika, ministara i poslovnih ljudi iz regiona, SAD, Nemačke, Velike Britanije.

Marinković je na skupu poručio da je jačanje regionalne saradnje i povezivanje jedini put da sve zemlje regiona imaju prosperitet, ekonomsku i političku stabilnost.

Naglasio je da veruje u dobre namere svih u regionu i rekao da će političari u Srbiji posvećeno raditi na svakodnevnom jačanju kulturne, sportske, vojne i ekonomske saradnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво