Sanda Rašković Ivić ostaje na čelu DSS-a

Glavni odbor Demokratske stranke Srbije podržao je izveštaj o radu predsednice Sande Rašković Ivić, tako da će ona ostati na čelu stranke.

Posle osam i po sati rasprave, za usvajanje izveštaja o radu Sande Rašković Ivić glasalo je 112 od ukupno 117 prisutnih članova Glavnog odbora, prenosi Tanjug.

Dvoje članova je bilo protiv, a troje uzdržanih. Protiv izveštaja glasao je predsednik Izvršnog odbora i Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović

Rašković Ivić je ranije najavila ostavku u slučaju da njen izveštaj o radu ne bude usvojen. Kako je navela, neusvajanje izveštaja značilo bi krah njene politike, ali isto je rekla da očekuje da oni koji traže njenu smenu napuste stranačke funkcije u slučaju da njen izveštaj bude usvojen.

Navela je da bi to bio moralni čin i istakla da, šta god da se desi, nema razloga za razdor u stranci.

Liderka DSS-a je na sednici Glavnog odbora poručila da će se ta stranka snažno suprotstaviti promeni Ustava za koji je rekla da je poslednja brana daljoj dezintegraciji Srbije, upitavši da li se Ustav menja da bi se iz njegove prembule izbacilo Kosovo i Metohija.

"Poručujem, nećemo vam dati da menjate Ustav", rekla je predsednica DSS i dodala da će DSS povesti još odlučniju borbu za zaustavljanje daljeg propadanja Srbije.

Navodeći da ta stranka želi da se sa SNS suoči na izborima, Rašković Ivić je navela da se DSS mora pozicionirati kao jasna, beskompromisna i suštinska opozicija sadašnjem režimu.

"Šta nam valja činiti? Da li da se priklonimo logici koja kaže: protivnici su moćni, a mi nedovoljno jaki za otpor, pridružimo im se i prezivimo nekako do boljih vremena, ili da se prisetimo najhrabrijeg perioda u istoriji naše stranke, iz druge polovine devedesetih, kada takođe nismo bili mnogo jaki, ali smo ostali principijelni, hrabri, dosledni svojim političkim načelima i stavovima", navela je Rašković Ivić.

Tada su, podsetila je, od DSS otpadali oni kojima je ostanak u vlasti bio jedini "politički svetonazor, ali dolazili su drugi ljudi, kvalitetniji i sposobniji".

Naglasivši da DSS treba da bude gravitaciona tačka okupljanja za sve ugledne javne ličnosti, Raškovioć Ivić je dodala da je ta stranka otvorena za saradnju i pozvala sve koji dele njena politička ubeđenja da im se pridruže, a one koji su bili razočarani strankom da se u nju vrate jer za njih ima mesta u DSS.

Premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojšu Stefanovića pozvala je da hitno objasne šta se dogodilo u Velikoj Plani kada su napadnuti aktivisti DSS, očekujući da vinovnici budu procesuirani.

"Srbijom haraju naprednjački batinaški odredi, koji poput svirepih primata iskaljuju svoj bes nad neistomišljenicima, kao na primer pre neki dan u Veliikoj Plani", rekla je predsednica DS S, primetivši da "pokušaji stvaranja virtuelne realnosti sa bajkama o Beogradu na vodi i Srbiji kao regionalnom lideru ne mogu da sakriju tešku svakodnevnicu".

"To se ne može sakriti ni zloupotrebom medija, kontrolisanjem vesti i fabrikovanjem svakondnevnih kampanja protiv političkih protivnika i svih onih koji se usuđuju da drugačije misle", rekla je predsednica DSS, označivši kao najodgovornige za takvo stanje premijera Aleksandra Vučića.

Sednica GO DSS počela je minutom ćutanja za preminulog člana stranke Radomira Naumova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се