Ramin kabinet: Vučić u Tirani 27. i 28. maja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovaće u sredu u prvu zvaničnu posetu Tirani, potvrdio je direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga.

Aleksandar Vučić će, kako je Enri Fuga rekao, doputovati u Tiranu u sredu u podne, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada gde će se održati svečani prijem, navodi ATA, prenosi Tanjug.

Vučić i Rama će održati sastanak u četiri oka, nakon kojeg će uslediti i sastanak dve delegacije posle kojeg će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema rečima portparola albanske vlade, još uvek se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsednik države, predsednik skupštine ili gradonačelnik Tirane.

Drugog dana posete Tirani, premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma najavljenog za 28. maj.

Bečki ekonomski forum okupiće premijere nekoliko jadranskih i crnomorskih zemalja, prenosi ATA.

Vučić je juče izjavio da je optimista pred put u Albaniju, ističući da tamo ide da gradi dobre odnose i da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Podsetivši da je to prva poseta srpskog premijera Albaniji u istoriji dodao je da, osim uspostavljanja boljih odnosa želi da razgovara i o svemu što nas trenutno deli, smatrajući da to može da se premosti, a da te razlike vise ne budu tako velike.

Srpski premijer uveren je da se dijalogom i razgovorom razlike mogu prebroditi i rešiti i ističe da ekonomska saradnja povezuje Srbiju i Albaniju, što je "vin-vin situacija i treba da radimo na tome".

Konstatujući da je Albanija posle Drugog svetskog rata bila zatvorena zemlja, Vučić je primetio da je izgleda i Srbija bila pomalo zatvorena u poslednjih tridesetak godina, zbog čega je, kaže, veoma važno da se otvore investicije albanskih privrednika u Srbiji, ali i naših investitora u toj zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво