DS i DSS optužuju SNS za napade u Velikoj Plani

Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije optužile su Srpsku naprednu stranku da je organizovala napadače na aktiviste tih stranaka u Velikoj Plani.

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je na konferenciji za novinare u sedištu partije da su u Velikoj Plani, gde su nedavno održani lokalni i zbori, pretučeni aktivisti demokrata i Demorkatske stranke Srbije, što, kako je ocenio, pokazuje da se političko nasilje u Srbiji nastavlja, prenosi Tanjug.

Pajtić je rekao da je to 95. napad na aktiviste DS-a i da je u pitanju ista grupa koja, kako je naveo, kruži po Srbiji gde god da se održavaju izbori.

"Oni mlate, napadaju, prete. Koliko ljudi treba da strada da bi Srpska napredna stranaka pobedila na izborima?", rekao je predsednik DS.

Dodao je i da je ista grupa batinaša sinoć u Velikoj Plani delila smrtovnice Dejana Šulkića koji je predsednik te opštine i funkcioner Demokratske stranke Srbije.

Istakao je da je taj čin monstruozan i za svaku osudu i naglasio da se takvom političkom nasilju mora stati na put.

Pajtić je rekao da u DS znaju imena batinaša i da imaju njihove fotografije, a predvodi ih izvesni Milojević koji se, prema njegovim rečima, može videti i u društvu premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića.

Dodao je trenutno nema imena batinaša, ali da su prijavljeni policiji i da niko ne reaguje.

DSS: Naprednjaci organizuju "politički teror"

U odvojenom saopštenju, DSS je naveo da je, pre napada batinaša, SNS na izborima za Savet Prve mesne zajednice "doživela ponižavajući poraz od 21:0 od koalicije DSS-DS", a da je potom organizovan "politički teror".

DSS tvrdi da je "batinaše" organizovao Živan Đurišić, poslanik SNS-a, a da su građani u lecima koje su delili "nasilnici" naoružani bejzbol palicama, metalnim šipkama, lancima, biber sprejevima i drugim hladnim oružjem pozivani na linč Dejana Šulkića, članova njegove porodice i njegovih saradnika.

"Građanima koji nisu prihvatili letke prskani su biber sprejom i udarani metalnim šipkama, a udarani su i svi oni koji su se zatekli i blizini batinaša. Na poziv članova Opštinskog odbora SNS nasilnici su u centru grada demolirali izloge kafića, polomili nameštaj, nekoliko automobila i naneli materijalnu štetu lokalnom stanovništvu i objektima", ističe u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je navela da je "potpuno opravdana sumnja da teror SNS-ovih batinaša ne može da se vrši bez znanja predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i njenog visokog funkcionera Nebojše Stefanovića".

"Jedini način da tu sumnju otklone jeste da se kao predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova neposredno angažuju da se organizatori i svi počinioci ovih teških krivičnih dela nađu pred licem pravde", zaključio je DSS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се