Pokrajinska vlada: Vučić obmanjuje javnost

Vlada Vojvodine saopštila je da premijer Aleksandar Vučić obmanjuje javnost izjavom da se, pred pokrajinske izbore, dele ogromne pare pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv republičke vlade.

Saopštenje je izdato povodom Vučićeve izjave da, kako se navodi, "pred pokrajinske izbore u Vojvodini neki dele ogromne pare, 700 miliona dinara, pokrajinskim medijima da bi mogli da vode kampanju protiv republičke Vlade i to baš onima od kojih očekuju najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne 16-godišnje vlasti", prenosi Tanjug.

AP Vojvodina preko svojih organa izdvaja sredstva za medije za informisanje o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa, što je njena zakonska obaveza, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću pokrajinske vlade.

Pored toga, dodaje se, pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izdvojiće u tekućoj godini nešto više od 440,7 miliona dinara, od čega je oko 294, 2 miliona dinara namenjeno za subvenciju medijima, kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Pored toga, izdvojiće se 72 miliona dinara za potrebe Javne medijske ustanove RTV Vojvodine, čime se pomaže pokrajinskom medijskom servisu da prevaziđe teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate, dodaje se u saopštenju.

Ostala sredstva izdvajaju se za projektno finansiranje medija, koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima, saopštio je Biro za odnose s javnošću.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи